Tarım Yönetim Sistemi Modülü İçeriği:

 

  Tarım yönetiminde karlılığı arttırabilmek için maliyetleri kontrol altına alabilmek gerekir. Bunun içinde faaliyetleri kontrol altına alabilmek yıllar içerisinde üretim yerlerinin verimliliği takip etmek gereklidir. Bunların yanında gerekli sertifikasyonları ve izlenebilirliği de sağlamak önemlidir.

  

      Öncelikle etkin tarım yönetimi kurabilmek ve işletebilmek adına bir iskelet yapı üzerinde Çiftlik, Kadastro Parsel, Üretim Yer, Plantasyon, Kaynak, Operasyon ve Hasat operasyon İTU form… tanımlamalarının yapılması gerekir.

   Firma içerisinde tarım faaliyetlerinin yürütüldüğü, giderlerin yapıldığı alan       tanımlamalarına sistem içerisinde bizler Üretim yer tanımı diyoruz.

Üretim yer tanımların da Kar Merkezi, Toplam Ağaç Miktarı, Toplam Üretim Yer Alan  Miktarı, İTU (İyi tarım uygulamaları  )uygulanma durumu ve Maliyetlendirme Durumu oldukça önemli olan kilit tanımlamalardır. Sistem kaynak kullanımlarında bu parametrelere bakarak tüketim yapar.

Üretim Yerlerinin tekabül ettiği kadastro parsellerine kısaca parsel diyoruz ve Üretim yerleriniz ile parselleriniz arasındaki ilişkiyi tanımlıyoruz.

Üretim yerlerinde yapılan işlerin tanımlamasına bizler Operasyon diyoruz. Bu operasyonlarda kullanılan işçilik veya hizmetlere de kaynak diyoruz.

Tarım yönetim sisteminde maliyetlerin ana kalemlerini kaynak tanımları oluşturur.

İTU raporlamaları kaynak tanımları üzerinden yapılır.

İş planlarımızı ve üretim yerlerinde yapılan işleri operasyon tanımları üzerinden yaparız.

Günümüzde  tarım  faaliyetlerinde en önemli sertifikasyonlardan biri de İTU dur. Kullanmış olduğunuz ilaç, gübre, su… vb kaynakların kullanım amaçlarına veya dozlarına göre kayıt girişlerine uygun bir yapı sistemimizde mevcuttur.

Sistem her ilgili kaynak kullanımınızda varsayılan değerleri de beraberinde getirerek sizlere doldurmanız gereken alanları sorar.